Home Gelderland Achterhoek Doetinchem MVV – De Graafschap, een spannend gelijkspel

MVV – De Graafschap, een spannend gelijkspel

MVV - De Graafschap (foto Unique Photo)

De Graafschap van Pieter Huistra startte aanvallend in de Geusselt onder leiding van scheidsrechter Wiedemeijer die beide ploegen liet spelen. Dit resulteerde in een open wedstrijd waar beide ploegen 3 punten konden behalen.

Soraya Weijenberg zet zich in voor Veendam

Het was in de eerste helft Marc Veldmate die de eerste grote kans kreeg in de 4de minuut doelman Joost Terol te passeren. De Graafschap en MVV Maastricht kregen goede kansen. Alwaar Sjors Verdellen in de 20ste minuut MVV nog redde voor een achterstand en Garcia-Calvete het scoren belette was het even later Koen Daerden die de bal ongelukkig  in eigen doel schoof. Met een 0-1 achterstand zocht de selectie van trainer René Trost de kleedkamers op.

De tweede helft begon de Graafschap fel aan de wedstrijd. Piotr Parzyszek wist vroeg in de tweede helft zijn ploeg op een 0-2 voorsprong te brengen. Trainer Rene Trost was nog bezig met het bedenken van een strategie toen Bryan Smeets al gelijk de 1-2 wist te scoren na het afleggen van Tom van Hyfte. Nog geen minuut later scoorde Smeets de 2-2. Wederom was het Sjors Verdellen die de sterrendragers in de tweede helft van een achterstand redde.

Na afloop liet trainer René Trost weten de doelpunten niet gezien te hebben. Binnen 2 minuten werd de stand gelijk getrokken door de Maastrichtse Smeets  die van de supporters nog wat kritiek te verwerken kreeg de laatste weken.

De Graafschap was duidelijk aangeslagen en Bryan Smeets kreeg een boost, zo bracht de speler zijn ploeg in de 53ste minuut met een voorzet bijna op voorsprong en schoot hij in de 60ste minuut rakelings langs alwaar hij later nog mooi kon inschieten.

Bryan Smeets (foto Unique Photo)

De Graafschap en MVV toonde sportief en aanvallend voetbal alwaar vuurwerkbommen bij de fans van MVV de wedstrijd ontsierde. De Maastrichtse club liet weten dat dit niet thuis hoort in het stadion. Camera beelden zullen dan ook worden bekeken.

Met het gelijkspel loopt MVV Maastricht 1 punt weer in op de directe concurrent Sparta Rotterdam, de club uit Rotterdam verloor met 3-2 van de Go Ahead Eagles.

Voor aanvang van de wedstrijd collecteerde MVV fans bij iedere ingang voor SC Veendam. Bezoekers die niet in de gelegenheid waren te doneren kunnen nog altijd stortten op rekening 171001699 van Henk de Haan. Bekend is dat de actie al ver boven de 200.000 is gestegen.