Home Limburg Heuvelland Maastricht Zwak spelend MVV pakt 3 punten en stijgt weer, Sparta verliest

Zwak spelend MVV pakt 3 punten en stijgt weer, Sparta verliest

MVV Maastricht (foto Unique Photo)

In het Frans Heesen stadion moest MVV Maastricht het vanavond tegen FC Oss opnemen. Na het verlies tegen Almere City FC waren de 3 punten noodzakelijk nu om koploper Sparta bij te blijven. Antonio Stankov kon zijn kwaliteiten laten zien tegen zijn oude club.

De 700 toeschouwers zagen een zoekend MVV Maastricht. De eerste kansen waren voor FC Oss. Na minuten spatte de bal op de lat van doelman Bram Castro. De organisatie in de opbouw ontbrak voor de Maastrichtenaren. Rene Trost kon geen beroep doen op Malcolm Esajas vanwege een blessure. Bij FC Oss was het in de eerste helft Simone die het veld moest verlaten voor Robertson.

De meegereisde MVV Fans zagen de eerste grote kans door Bryan Smeets in de 28ste minuut gemist worden tijdens een 1 op 1 situatie met doelman Richard Arends. De ploeg van Anton Janssen wist verdienstelijk dan ook met een 0-0 stand onder leiding van scheidsrechter Maarten Ketting de rust in te gaan.

De tweede helft was het MVV dat meer naar voren speelde. Het was Smeets die in de 47ste minuut kon scoren maar de paal raakte. Er kwam vuur in de wedstrijd door beide ploegen. Even leek het erop dat FC Oss de sterrendragers kon verslaan. Met een 1-5 achterstand van directe concurrent Sparta greep Trost weer in met gouden wissels. Timmermans, La Rosa en Borgers kregen speel minuten.

Waar het in de 81ste minuut Tom van Hyfte was die de wedstrijd voor MVV opende was het La Rosa die de 0-2 aantekende en zo de 3 punten meebracht naar Maastricht. Knops speelde met vuur de tweede helft echter de vrije trappen werden door Bram Castro gestopt.

Door het verlies van Sparta Rotterdam met 1-5 tegen FC Den Bosch is er nog maar 1 punt achterstand op de koploper.