Home Limburg Blerick – Man beroofd bij vuurwerkdeal

Blerick – Man beroofd bij vuurwerkdeal

Een man die illegaal vuurwerk wilde kopen is op 1e Kerstdag beroofd van 1900 euro. Op het moment dat de deal zou plaatsvinden bedreigde de verkoper hem met en mes en beroofde hem van ruim 1900 euro. Van de verkoper ontbreekt elk spoor.

Op 1e Kerstdag rond het middaguur, zou de verkoop plaatsvinden. Een 34-jarige man uit Veldhoven kwam met zijn auto naar Blerick om het vuurwerk te kopen. Het slachtoffer trof de verkoper in Blerick en de man stapte bij hem in de auto. In plaats van vuurwerk te leveren bedreigde de verkoper het slachtoffer met een mes en beroofde hem van 1900 euro die hij bij zich had. De verdachte vluchtte vervolgens te voet.

Burgernetbericht en buurtonderzoek
De politie heeft direct na de beroving een burgernetbericht verstuurd en is gestart met een buurtonderzoek. De verdachte is nog niet getraceerd. Heeft u rond het middaguur iets gezien in de buurt van de Gosewijnstraat? De verkoper droeg een rood-zwart trainingspak en een zwarte jas met een witgrijze bontkraag. Heeft u informatie over de persoon die illegaal vuurwerk wilde verkopen? Meld het bij de politie via 0900-8844.  Op de speciale themapagina van politie.nl is veel informatie over vuurwerk terug te vinden.

De risico’s van illegaal vuurwerk
Het kopen van illegaal vuurwerk is erg onverstandig. Er zitten grote risico’s aan. Illegaal vuurwerk wordt niet gekeurd en getest. Er wordt dus niet gezocht naar ‘weigeraars’ en ‘blindgangers’. Dat is vuurwerk dat niet wil afgaan of dat niet goed of volgens de aanwijzingen afgaat. De lont brandt bijvoorbeeld te snel, zodat u niet op tijd kunt wegkomen. Vaak ook is illegaal vuurwerk te zwaar, bevat het te veel kruit. De zeer harde knal kan leiden tot blijvende gehoorbeschadiging en daarnaast kan de kracht van de explosie zo groot zijn dat dit iemand ernstig kan verwonden of zelfs doden.

Laad meer Limburg
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Venlo – Nieuwe getuigenoproep zware mishandeling Karbindersstraat

Op vrijdagavond 26 augustus, rond de klok van 22:00 uur, werd een 53-jarige man op de Karb…