Home Bijlage Top Team Integratie Vluchtelingen Limburg van start

Top Team Integratie Vluchtelingen Limburg van start

Staatssecretaris Harbers was vandaag in Weert aanwezig bij de start van het Top Team Integratie Vluchtelingen Limburg. Het veertienkoppige team onder leiding van oud-burgemeester van Brunssum Luc Winants gaat aan de slag om de integratie van nieuwe asielzoekers in Limburg een nieuwe impuls te geven. Binnen het team zijn diverse disciplines vertegenwoordigd door mensen op sleutelposities binnen hun bedrijf of organisatie, waaronder Vluchtelingenwerk, Universiteit Maastricht, de GGD en de Politie. Gezamenlijk worden concrete voorstellen gedaan die vluchtelingen helpen te werken aan een succesvolle, soms tijdelijke, toekomst in Nederland.

Het Limburgs initiatief sluit aan bij het kabinetsbeleid. Harbers:

“Het versnellen van integratie is een van mijn prioriteiten. Wie geen kans maakt om in Nederland te mogen blijven, moet zo snel mogelijk terug naar het land van herkomst. Maar wie wel kans heeft om hier te mogen blijven, moet meedoen. Ook zo snel mogelijk. Iemands leven mag niet stil komen te liggen en iedereen moet zich kunnen ontwikkelen. Ook al ligt de toekomst voor sommigen na verloop van tijd weer in het land van herkomst”.

Laad meer Bijlage
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Belrick – Poging overval op tankstation in Blerick

Twee mannen hebben gisteravond geprobeerd een tankstation aan de Henriette Roland Holstlaa…