Home Limburg Velden – Man aangehouden na dreigement vanuit woning

Velden – Man aangehouden na dreigement vanuit woning

Een bewoner uit de Jan Verschurensingel in Velden is woensdagnacht door een arrestatieteam van de politie in zijn woning aangehouden. De man dreigde zijn woning op te blazen met explosieven.

Onderhandelaars van de politie hielden contact met de man. Uit voorzorg en met het oog op de veiligheid zijn acht woningen rondom de woning van de man ontruimd. De bewoners van deze woningen zijn opgevangen in de nabijgelegen sporthal. De straat werd door brandweer en politie afgezet.

De aangehouden bewoner belde eerder op de avond, rond 22.00 uur, met de politie. Hij gaf tijdens dit telefoongesprek aan dat hij explosieven in huis had en dat hij deze tot ontploffing wilde brengen. Politieonderhandelaars hielden daarop contact met de man. Het arrestatieteam kon de man rond 00.30 uur aanhouden in de woning. Hij is overgebracht naar het politiebureau. Er wordt onderzoek verricht in de woning. Zodra het ‘sein veilig’ is gegeven mogen de buurtbewoners terug naar huis.

 

Laad meer Limburg
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Venlo – Vrouw overleden na verkeersongeval

Een 70-jarige vrouw uit Venlo is dinsdag overleden, nadat zij eerder die dag als fietser b…