Home Limburg Blerick – Opnieuw aanhouding voor geweld tegen media en politie

Blerick – Opnieuw aanhouding voor geweld tegen media en politie

De politie heeft dinsdag 19 december wederom een aanhouding verricht voor openlijke geweldpleging en mishandeling. Het gaat om 24-jarige man uit Blerick. Hij wordt verdacht van betrokkenheid bij de ongeregeldheden na het dodelijke schietincident in Blerick op 1 november 2017 en de dagen daarna.

Op dinsdag 5 december werden in deze zaak al vier inwoners van Venlo aangehouden. Dinsdag 12 december volgde nog eens twee aanhoudingen. Deze verdachten zitten niet meer vast. Het onderzoek naar de ongeregeldheden bevindt zich in een afrondende fase.

Bij het schietincident op 1 november kwam een 22-jarige inwoner van Blerick om het leven. Na het schietincident heeft een groep inwoners zich tegen de politie gekeerd, daarbij zijn diverse strafbare feiten gepleegd. Op de eerste dagen na 1 november waren er journalisten, cameramensen en fotografen van verschillende media in de betreffende wijk. Hun aanwezigheid werd niet door alle buurtbewoners op prijs gesteld. Een kleine groep mannen bedreigde meerdere journalisten en cameramensen en er ontstond een zeer onwenselijke en gespannen situatie. Meerdere betrokkenen deden hiervan aangifte bij de politie. 

Laad meer Limburg
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Blerick – Brand recyclingbedrijf Blerick waarschijnlijk aangestoken

De politie gaat ervan uit dat de brand die woedde bij een recyclingbedrijf op de James Coo…