Home Limburg 18 maanden gevangenisstraf, waarvan 4 maanden voorwaardelijk, voor fraude voormalig PVV-statenlid

18 maanden gevangenisstraf, waarvan 4 maanden voorwaardelijk, voor fraude voormalig PVV-statenlid

Een voormalig PVV-statenlid van de Provinciale Staten van Limburg is veroordeeld voor het verduisteren van een bedrag van € 176.999,- en valsheid in geschrift in de periode van januari 2012 tot en met februari 2016.

Fraude
De verdachte gebruikte de bankpas en creditcard van de PVV voor privé-doeleinden. Om een en ander te maskeren maakte hij valse verantwoordingen op en leverde die in bij de Provincie samen met valse onderbouwende stukken. Het verduisterde geld ging op aan onder meer etentjes, uitgaan, reizen en drank en drugs.

Volledig toerekeningsvatbaar
De verdediging heeft ervoor gepleit de feiten verminderd aan te rekenen in verband met de invloed van de verslaving van de verdachte aan alcohol en cocaïne en vanwege grote werkstress. De rechtbank acht de verdachte volledig toerekeningsvatbaar.

18 maanden gevangenisstraf, waarvan 4 voorwaardelijk
De straf is gebaseerd op de hoogte van het fraudebedrag, de lange duur van de fraude en de omstandigheid dat de verdachte een voorbeeldfunctie had. De rechtbank legt een deel van de straf voorwaardelijk op, omdat de verdachte inmiddels schoon schip probeert te maken. Ook ziet de rechtbank gevaar voor herhaling.

De PVV heeft het geld teruggevorderd van de verdachte. Deze vordering wijst de rechtbank toe. Ook moet de verdachte onderzoeks- en proceskosten vergoeden aan de PVV.

Laad meer Limburg
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Venlo – Tien kilogram cocaïne in vrachtauto aangetroffen

In de lading van een vrachtauto hebben agenten maandag bij een controle rond de 10 kilogra…