Home Limburg Geen discriminatie bij stopzetting bijstandsuitkering van Turken in Venlo

Geen discriminatie bij stopzetting bijstandsuitkering van Turken in Venlo

De rechtbank heeft uitspraak gedaan in een serie rechtszaken tussen de gemeente Venlo en inwoners met een Turkse achtergrond. De gemeente had de bijstandsuitkeringen van deze inwoners beëindigd. Uit onderzoek was namelijk gebleken dat zij hier in Nederland bijstand ontvingen en in Turkije over onroerend goed beschikten.

Geen discriminatie
De rechtbank vindt dat de gemeente de uitkeringen terecht heeft beëindigd. Zij verwerpt het argument dat de gemeente discrimineert. De gemeente heeft niet alleen onderzoek verricht naar mensen met een Turkse achtergrond, maar ook naar mensen met een relatie naar België, Duitsland en Spanje. Ook vindt de rechtbank dat het onderzoek dat in Turkije is verricht, niet in strijd is met de wet. In Turkije zijn alleen openbaar toegankelijke registers geraadpleegd.

Hier beneden vindt u de link naar 1 van de uitspraken.

Laad meer Limburg
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Venlo – Geroofde bestelbus aangetroffen

De politie stelt een onderzoek in naar een beroving op de Venrayseweg in Blerick op dinsda…