Home Limburg Heerlen Heerlen – Aanhouding lid Satudarah in onderzoek naar afpersing

Heerlen – Aanhouding lid Satudarah in onderzoek naar afpersing

De politie heeft woensdagmiddag in Heerlen een man, lid van OMG Satudarah, aangehouden. Hij wordt verdacht van afpersing en wederrechtelijke vrijheidsberoving.

De 31-jarige Heerlenaar was in 2016 betrokken bij de afpersing van een voormalig lid van de betreffende OMG. Deze is destijds in zijn woning in België gedwongen een personenauto af te staan als borg voor een geldbedrag dat van hem geëist werd.

De politie sluit meerdere aanhoudingen in dit onderzoek niet uit.

Outlaw Motorcycle Gangs
Leden van Outlaw Motorcycle Gangs (OMG’s) zijn regelmatig in verband te brengen met zware criminaliteit die de samenleving ondermijnt en met normoverschrijdend gedrag. Zij maken zich schuldig aan ernstige (gewelds)misdrijven, zoals drugs- en wapenhandel, brandstichting, intimidatie, afpersing en fraude. Ook is sprake van onderlinge rivaliteit tussen OMG’s. Daarbij wordt grof geweld niet geschuwd. Dit tast de veiligheid van burgers en ondernemers aan Politie, Openbaar Ministerie, lokaal bestuur, Belastingdienst, FIOD en KMar hebben hier extra aandacht voor. Iedereen dient zich namelijk aan wet- en regelgeving te houden. Met bestuurlijke maatregelen, strafrechtelijke vervolging en het onderzoeken van mogelijkheden voor een civielrechtelijk verbod, wordt verborgen criminaliteit die de samenleving ondermijnt aangepakt en de schijnbare onaantastbaarheid van OMG’s doorbroken. De strategie behelst onder meer een strafrechtelijke aanpak bij misdrijven en delicten, zoals witwassen, handhaving in de publieke ruimte en het vergroten van de weerbaarheid van bestuur.

 

Laad meer Heerlen
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Zuid-Oost Brabant, Noord-Limburg – Grootschalige estafettecontrole op de A67

Er staat op 19 september een grote estafettecontrole gepland op verschillende plekken lang…