Home Limburg Heerlen Aangifte burgemeesters geseponeerd

Aangifte burgemeesters geseponeerd

De Bond van Wetsovertreders heeft in januari 2017 aangifte gedaan tegen burgemeester Krewinkel van de gemeente Heerlen en burgemeester Gilissen van de gemeente Venray. Beide aangiftes zijn door het OM geseponeerd.

De Bond van Wetsovertreders is er vanuit gegaan dat de burgemeesters een noodbevel hadden afgegeven om de bewegingsvrijheid van overlast gevende asielzoekers in hun gemeenten te beperken. Gebleken is dat beide burgemeesters geen noodbevel hebben afgegeven. De burgemeesters hebben zich gewend tot de vreemdelingenpolitie, en burgemeester Krewinkel ook tot de IND (de Immigratie- en Naturalisatiedienst). Daar hebben zij verzocht om een meldplicht en een aanwezigheidsgebod op te leggen aan de overlast veroorzakende asielzoekers in hun gemeenten. De staatssecretaris van Veiligheid en Justitie heeft hierop een beslissing genomen.

Omdat burgemeester Krewinkel en burgemeester Gilissen geen noodbevel hebben uitgevaardigd, heeft het OM de aangifte van de Bond van Wetsovertreders geseponeerd.

Laad meer Heerlen
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Belrick – Poging overval op tankstation in Blerick

Twee mannen hebben gisteravond geprobeerd een tankstation aan de Henriette Roland Holstlaa…