Home Limburg Brunssum Terrorisme verdachte in vrijheid gesteld

Terrorisme verdachte in vrijheid gesteld

Een 38-jarige Syriër uit Brunssum, die twee weken geleden is aangehouden omdat hij verdacht werd van betrokkenheid bij een terroristisch misdrijf, is in vrijheid gesteld. Het strafrechtelijk onderzoek tegen hem heeft niet uitgewezen dat hij betrokken is bij terrorisme.

Het onderzoek naar de man begon met informatie van de AIVD. Deze informatie had betrekking op een acute terroristische dreiging. Vanwege de ernst van de verdenking werd de man aangehouden. Met het oog op de veiligheid kon geen risico worden genomen.

Het politieonderzoek dat daarop werd ingesteld heeft geen onderbouwing voor de verdenking opgeleverd. Aanvullende informatie van de AIVD leidt thans naast de resultaten van het strafrechtelijk onderzoek tot de conclusie dat de man ten onrechte in verband is gebracht met een terroristisch misdrijf.

Na zijn aanhouding stelde de rechter-commissaris de man voor twee weken in bewaring. Deze termijn loopt over een week af. De officier van justitie bij het Landelijk Parket besloot de man vandaag al in vrijheid te stellen.

Het Openbaar Ministerie zal met hem en zijn advocaat overleggen over een schadevergoeding.

Laad meer Brunssum
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Noord-Limburg – Acht aanhoudingen bij internationale criminaliteitscontroles

Op twee locaties in Venlo vonden woensdag tussen 15.30 en 22.00 uur grote criminaliteitsco…