Home Gelderland Achterhoek De rode lantaren staat weer in Leeuwarden. De Graafschap wint op de Vijverberg met 3-0 van Roda JC

De rode lantaren staat weer in Leeuwarden. De Graafschap wint op de Vijverberg met 3-0 van Roda JC

Busreis van FC Lienden-supporters naar Doetinchem
Met een busvol waren ze naar Doetinchem afgereisd om hun idool Youssef El Jebli, afkomstig van FC Lienden, zijn eerste doelpunt te zien maken in Graafschappelijke dienst. Ze werden op hun wenken bediend, want hij was het, El Jebli, die de Graafschap na een schitterende voorzet van Cas Peters, de bal nog een keer kapte en vervolgens langs keeper van Leer in de touwen schoot. Daarna rende hij niet naar de Spinnekop, de tribune van de trouwste aanhang, nee hij ging vol gas naar de reservebank, waar hij zijn ploeggenoot Tolgahan Cicek in de armen vloog. Die had namelijk al voor de wedstrijd voorspeld dat Youssef zou gaan scoren. En de volgende die in de vreugde mocht delen was natuurlijk assistenttrainer Richard Roelofsen, die dit doelpunt ook al voorspeld had.

Stadionverbod voor 138 fans? Niks daarvan…D’r An!!!
Wat daarna volgde heeft de wereldpers gehaald. Op Youtube stonden er meteen al beelden. Fox-sportcommentator Gert Kruys, ooit trainer van de Graafschap gaf meteen al rechtstreeks op TV aan, dat dit alleen maar op de Vijverberg kan. De KNVB twitterde alle lof voor de supporters van de superboeren.
Wat was er nu eigenlijk gebeurd?
Na het doelpunt van El Jebli ging een aantal fans op de elektronische boarding staan. Omdat die langs de lange kant van de tribune aan elkaar geschakeld stonden, ging de hele rij als een dominospel voorover. Scheidsrechter Ed Jansen legde de wedstrijd meteen stil, omdat uitstekende delen een gevaar vormden voor de spelers. Omdat de delen van de boarding aan elkaar geschakeld waren kon dus alleen maar de boarding in zijn geheel overeind gezet worden. En ineens waren ze daar. Meer dan 100 supporters kwamen (een boete en stadionverbod negerend) het veld op en als één man werd de boarding overeind gezet en kon de wedstrijd na 7 minuten onderbreking weer hervat worden.
Wat nu het gesprek van de dag is, is natuurlijk het d’ran-gebeuren van de supporters. Maar ook de vraag wie er op gaat draaien voor de schade van meer dan een ton en wat gaan de sponsoren doen, nu hun boodschap gedurende de tweede helft niet meer voorbij kwam?
d'ran
De tweede helft
Na vijf minuten in de tweede helft was het Robin Pröpper die uit een fraaie corner van Andrew Driver de 2-0 inkopte. De Vijverberg ontplofte.
En in Limburg zal vandaag het gesprek van de dag wel zijn, hoe de wedstrijd was verlopen als iemand anders de strafschop had genomen dan Rydell Poupon. Die had de strafschop nooit mogen nemen, de strafschop die door Arjan Swinkels versierd was, nadat hij merkte dat er iemand aan zijn shirtje zat. Hij, die zelf een aantal jaren bij de Graafschap gespeeld heeft en voor een publiek van meer dan 12000 mensen stond? Hij stond strak van de zenuwen en keeper Hidde Jurjus was vooraf door zijn captain Ted van de Pavert ingefluisterd welke hoek Poupon zou gaan nemen. (die twee hebben een aantal jaren samen gespeeld)
Jurjus dook bovenop de bal en kon de stand dus op 2-0 houden.

Publiekswissel
In de 89e minuut kreeg El Jebli een publiekswissel en werd vervangen door Piotr Parzyszek, de verloren zoon die weer bij de Graafschap teruggekeerd is. En die maakte het feest compleet door in blessuretijd een afgeketste bal koelbloedig in te tikken.
Het bleef nog feest tot in de kleine uurtjes op de Vijverberg. Wie je ook maar hoort of spreekt, deze club hoort in de eredivisie te blijven. De rode lantaren staat in elk geval tot zondag in Leeuwarden en blijft daar ook. Tenminste als Heracles haar sportieve plicht vervult en van Cambuur wint a.s. zondag.

logo de graafschap
De Graafschap – Roda JC Kerkrade 3-0

Arbiter Ed Janssen | Toeschouwers: 12.032

Doelpuntenmaker(s): 1-0 Youssef El Jebli (33’), 2-0 Robin Pröpper (50’), 3-0 Piotr Parzyszek (90′)

Opstelling De Graafschap: Hidde Jurjus; Nathaniel Will, Robin Pröpper, Ted van de Pavert, Jeroen Tesselaar; Karim Tarfi, Mark Diemers, Youssef El Jebli (89’ Piotr Parzyszek), Andrew Driver (74’ Dean Koolhof); Vincent Vermeij en Cas Peters (87’ Kristopher Vida).

Opstelling Roda JC Kerkrade: Benjamin van Leer; Martin Milec (46’ Kristoffer Peterson), Jordy Buijs, Arjan Swinkels, Hicham Faik (72’ Tomi Juric); Georgy Zhukov, Ugur Inceman, Tom van Hyte, Marcos Gullon; Mike van Duinen (61’ Maecky Ngombo) en Rydell Poepon.

Gele kaart(en) De Graafschap: Peters (45+1’), Vermeij (71’)

Gele kaart(en) Roda JC Kerkrade: Swinkels (57’), Inceman (58’), Gullon (67’)
20160221_121356 (Small)

Laad meer Achterhoek

Geef een reactie

Bekijk ook

Apeldoorn – Mannen aangehouden na uitlatingen op sociale media over intocht Sinterklaas

De politie heeft donderdag 14 november en vrijdag 15 november in totaal drie mannen aangeh…