Home Limburg Limburg Cultuur Onderstreept Odapark

Limburg Cultuur Onderstreept Odapark

Woensdag heeft gedeputeerde Noël Lebens het Odapark in Venray als eerste in een serie van culturele instellingen en activiteiten letterlijk en figuurlijk onderstreept. Dat gebeurde door het plaatsen van een reuze 3D-marker bij de trapopgang van het paviljoen in het Beeldenbos met de tekst ‘Limburg Cultuur Onderstreept’.

Deze reuze 3D-marker zal de komende jaren door heel Limburg bij diverse culturele instellingen en events te zien zijn. Cultuurgedeputeerde Noël Lebens “Hiermee brengen we onze culturele hotspots extra onder de aandacht en maken we voor iedereen zichtbaar welke helden, koplopers, vernieuwers en sfeermakers we in Limburg op het gebied van cultuur hebben.”

Odapark als eerste onderstreept

De aftrap van de campagnetour was woensdag in Odapark. Daar blijft de 3D-marker 4 weken zichtbaar aanwezig. Daarna gaat de marker op weg naar de volgende bestemming. Welke dat is blijft nog even geheim, maar in de week voorafgaand aan de volgende bestemming geven ze via de facebookpagina ‘Limburg Cultuur Onderstreept’ de nodige hints. Degene die de volgende bestemming als eerste raadt, wordt beloond met twee vrijkaartjes voor een cultureel avondje uit.

Hoe Limburg Cultuur Onderstreept

De komende tijd gaat de provincie met de reuze 3-D marker door Limburg kris-kras op stap. Elke 4 tot 6 weken zal deze reuze-marker ergens anders in de provincie opduiken bij cultuurinstellingen, events en gebeurtenissen. Alle disciplines van cultuur komen daarbij aan bod; van architectuur tot literatuur – van beeldende kunst tot opera – van cultuureducatie tot archeologie – van monumenten tot dans, allemaal zaken waarvan we vinden dat ze best eens extra in de belangstelling mogen staan.

Daarnaast roept de provincie iedereen via de facebookpagina ‘Limburg Cultuur Onderstreept’ op om zelf op creatieve wijze een cultureel event, instelling of activiteit te onderstrepen en dit met een foto, collage, filmpje of anderszins in de spotlights te zetten. Uit deze inzendingen selecteren we een aantal waar de reuze 3D-marker de komende periode ook naar toe zal reizen. Alle culturele events, instellingen of activiteiten waar de reuze 3D-marker komt te staan worden bovendien beloond met een originele ‘Scheuf’.

Waarom Limburg Cultuur Onderstreept

Limburg Cultuur Onderstreept is het motto van het cultuurbeleid 2013-2016 van de Provincie Limburg. Hierin staan drie actielijnen centraal:

·  Cultuur voor iedereen; maak kennis met kunst en cultuur. Doe actief mee en geniet!

·  Natuurlijk Cultuur: Monumenten en archeologie, landschap en architectuur, landschap en evenementen!

·  Cultuur verdient het: Ondernemend zijn in cultuur en over grenzen kijken in onze unieke Euregio loont!

Cultuur in Limburg is belangrijk. Het is een belangrijke reden waarom mensen hier graag wonen, bedrijven zich hier willen vestigen en toeristen vaak (terug)komen. Gedeputeerde Noël Lebens: “Limburg heeft zoveel om trots op te zijn! Onze rijke Limburgse Cultuur is wat wij samen tot ontwikkeling hebben gebracht. Cultuur maakt ons wakker en houdt Limburg levendig. Het is belangrijk dat we dit samen uitdragen en delen. Daarom gaan we onze rijke cultuur de komende jaren letterlijk onderstrepen.”

 

Laad meer Limburg

Geef een reactie

Bekijk ook

Noord-Limburg – Acht aanhoudingen bij internationale criminaliteitscontroles

Op twee locaties in Venlo vonden woensdag tussen 15.30 en 22.00 uur grote criminaliteitsco…