Home Drenthe Assen Feestelijk drukke Koninginnenacht in Noord-Nederland

Feestelijk drukke Koninginnenacht in Noord-Nederland

De zeer druk bezochte Koninginnenacht is maandag op dinsdag in Noord-Nederland feestelijk verlopen. Vooral in de steden Groningen, Leeuwarden en Assen kwam het publiek massaal naar de georganiseerde festiviteiten. In totaal werden in heel Noord-Nederland veertien verdachten aangehouden.

De politie in Groningen kon het massaal toegestroomde publiek met behulp van diverse afzettingen goed en veilig managen. Om 21:00 uur werd op verschillende plekken in de binnenstad de straten naar de Grote Markt afgesloten. Het publiek werd via de twitteraccounts @polgroningen, de gemeenteaccount @Feest050 en de Oranjevereniging vanuit @oranjegroningen en diverse matrixborden op tekstkarren op de hoogte gehouden van bijzonderheden en afzettingen. Omstreeks 02:00 uur bereikte de extreme drukte zijn hoogtepunt. Om 02:00 uur werd de muziek op alle podia beëindigd. Hierna veranderde de binnenstad van Groningen van een geslaagde en gezellige Koninginnefeest in een drukke stapavond. Tijdens de nacht werd slechts 1 verdachte aangehouden voor mishandeling. De politie moest wel bij enkele vecht- en duwpartijtjes optreden.

In Leeuwarden was het ook druk qua bezoekers. In de Friese hoofdstad waren maatregelen getroffen om de aanloop van mensen te regelen, zodat het feest ordelijk en veilig zou verlopen. Via de Twitteraccounts @polfryslan en @gemeente_lwd werd het uitgaanspubliek geïnformeerd. Tijdens de nacht werden negen verdachten aangehouden voor mishandeling (4x), verstoren van de openbare orde (3x), vernieling (1x) en belediging (1x). De politie moest bij meerdere vecht- en duwpartijtjes optreden.

In de Drentse hoofdstad kwam ook veel publiek naar de georganiseerde festiviteiten. In Assen werden 4 verdachten aangehouden. Hier ging het om openlijke geweldpleging (3x) en mishandeling (1x). De politie moest ook in Assen bij enkele vecht- en duwpartijtjes optreden. In Assen werd het uitgaanspubliek op de hoogte gehouden via de twitteraccounts @poldrenthe en @gemeente_assen.

De politie is zeer te spreken over de feestelijke en ordelijke houding van het uitgaanspubliek. Ook de inzet van diverse afzettingen in de binnenstad hebben tussen 21:00 uur en 03:00 uur effectief gewerkt. De politie en de gemeente Groningen, Leeuwarden en Assen kijken terug op een zeer geslaagde Koninginnenacht.

Laad meer Assen

Geef een antwoord

Bekijk ook

Groningen – Zes geldezels en daarmee 33 aangiftes van oplichting behandeld door politie en OM

Gisteren hoorden zes personen op het bureau Parkallee (Kardinge) in Groningen dat de polit…