Home Groningen Snelle automobilisten raken rijbewijs kwijt

Snelle automobilisten raken rijbewijs kwijt

De politie heeft zondag op verschillende locaties het rijbewijs ingevorderd na forse snelheidsovertredingen. Op de Beneluxweg in Groningen reed 28-jarige automobilist uit de gemeente Ten Boer iets te hard. Hij viel echter op doordat hij bij een radarcontrole vol in de rem ging en daarna fors versnelde. Hij gaf geen richting aan bij in- en uitvoegen en werd uiteindelijk op de Lübeckweg geklokt met een snelheid van 100 km/uur, terwijl 50 km/uur de maximum toegestane snelheid is. Bij wegwerkzaamheden (max. 30 km/uur) verhoogde hij zijn snelheid zelfs naar 110 km/uur. Uiteindelijk kon de man bij de Euroborg aan de kant worden gezet. Hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Een 23-jarige automobilist uit Groningen werd op de Weg der Verenigde Naties geklokt op een snelheid van 134 km/uur. De maximum toegestane snelheid is daar 70 km/uur. Ook hij moest zijn rijbewijs inleveren.

Op de Winsumerstraatweg in Winsum is het rijbewijs ingevorderd van een 19-jarige automobilist uit Winsum. De beginnend bestuurder werd met een snelheid van 133 km/uur geklokt op een 80 km-weg.

Laad meer Groningen

Geef een antwoord

Bekijk ook

Groningen – 18-jarige man uit Groningen aangehouden na melding van diefstal met geweld in Groningen

Na een melding van diefstal met geweld startte de politie op vrijdagavond 31 maart rond 20…