Home Groningen Politie houdt inzittenden auto aan voor bedreiging en baldadigheid

Politie houdt inzittenden auto aan voor bedreiging en baldadigheid

De politie hield in de nacht van zaterdag op zondag twee in Duitsland wonende mannen aan. Het duo, beide 24 jaar oud en geboren in Montenegro, zat als passagier in een auto die stopte voor het verkeerslicht op de Turfsingel met de Kattenhage. Naast deze auto, aan de rechterzijde, stond tevens een onopvallende auto van de politie met daarin twee in burger geklede politiemensen voor het rode licht te wachten. De rechtsvoor in de auto zittende Montenegrijn gebaarde via het geopende raam en sprak de politievrouw die achter het stuur zat enkele keren aan in een onbekende taal. Toen ze hem duidelijk maakte dit niet te verstaan hoorde de politieman die als bijrijder in de auto zat dat de man in het Joegoslavisch schreeuwde “ik neuk jouw moeder”. De politieman die de Joegoslavische taal machtig is sprak de man aan die hem daarna met de dood bedreigde en hierbij met een schroevendraaier steekbewegingen in zijn richting maakte. Een 24-jarige achter in die auto zittende man maakte met een geopende fles een gooibeweging richting de politieauto waarbij er vloeistof in de dienstauto en over de kleding van de politiemensen terecht kwam. Na onderzoek bleek het te gaan om wodka. Toen de uitgestapte politieman kenbaar maakte van de politie te zijn reed die auto snel weg maar kon met behulp van collega’s op de kruising Boterdiep met de Boteringesingel gestopt worden. De twee Montenegrijnen werden aangehouden en de man die de bedreiging deed zit nog vast. De man die wodka gooide werd bekeurd voor baldadigheid.

Laad meer Groningen

Geef een antwoord

Bekijk ook

Groningen – 18-jarige man uit Groningen aangehouden na melding van diefstal met geweld in Groningen

Na een melding van diefstal met geweld startte de politie op vrijdagavond 31 maart rond 20…