Home Groningen Groningen Stad Man aangehouden voor verboden wapenbezit

Man aangehouden voor verboden wapenbezit

De politie heeft woensdagmiddag een 46-jarige inwoner van de stad Groningen aangehouden op verdenking van verboden wapenbezit. Een agent was bij de man op bezoek in zijn woning in de Schilderswijk in Groningen. Tijdens dit bezoek zag de agent munitie voor een vuurwapen liggen. De 46-jarige man was vorig jaar aangehouden voor het bezit van een dergelijk wapen. Reden om na de vondst van de munitie hem te fouilleren en zijn woning te doorzoeken. In de kleding van de man vonden agenten nog een aantal patronen. In de woning werden vervolgens een revolver en een pistool met bijbehorende munitie gevonden. Daarnaast werden ook nog eens verboden vechtstokjes en diverse nepwapens, waaronder imitatie handgranaten en een geweer, in beslag genomen. De verdachte werd overgebracht naar het politiebureau. Na verhoor werd tegen hem proces-verbaal opgemaakt. Hij mag zich binnenkort voor een rechter verantwoorden.

Laad meer Groningen Stad

Geef een antwoord

Bekijk ook

Gevangenisstraf geëist voor handel in zwaar vuurwerk via Instagram

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in de rechtbank in Zwolle een gevangenisstraf van 12 ma…