Home Groningen Snelheidscontroles bij wegwerkzaamheden Europaweg in Groningen

Snelheidscontroles bij wegwerkzaamheden Europaweg in Groningen

De politie gaat de komende periode controleren op snelheid bij wegwerkzaamheden op de Europaweg in Groningen. Op de Europaweg, tussen het Sontplein en Europlein, wordt gewerkt aan de weg voor de aanleg van een busbaan. Vanwege deze werkzaamheden geldt de komende tijd een maximumsnelheid van 30 km/uur. Maandag heeft de politie een meting gehouden waaruit blijkt dat bijna 50% van de passerende voertuigen te hard heeft gereden. Om de veiligheid van de wegwerkers te bevorderen, gaat de politie vanaf vandaag op de Europaweg snelheidscontroles houden. Boetes voor snelheidsovertreders bij wegwerkzaamheden zijn twee keer zo hoog in vergelijking met reguliere snelheidsovertredingen.

Laad meer Groningen

Geef een antwoord

Bekijk ook

Groningen – 18-jarige man uit Groningen aangehouden na melding van diefstal met geweld in Groningen

Na een melding van diefstal met geweld startte de politie op vrijdagavond 31 maart rond 20…