Home Groningen Drie gewonden bij kop-staart aanrijding

Drie gewonden bij kop-staart aanrijding

Bij een kop-staart aanrijding op de N46 (Noordzeeweg) raakten zaterdagmorgen drie personen licht gewond. De weg was door de aanrijding anderhalf uur afgesloten. Een 53-jarige automobilist uit Bedum stopte voor overstekende eenden. De man ontstak de alarmlichten van zijn auto. Een achter hem rijdende automobilist zag dit op tijd en stopte ook, evenals de daarachter rijdende auto, bestuurd door een 37-jarige vrouw uit Garsthuizen.

Als vierde in de rij naderde een auto met daarachter een lege paardentrailer. De 67-jarige bestuurder van deze auto uit ’t Zandt zag te laat de voor hem stilstaande auto’s, en een aanrijding volgde. Door de klap van de aanrijding schoten de stilstaande auto’s naar voren en kwamen zo ook met elkaar in botsing.

De vrouw uit Garsthuizen kwam bekneld te zitten in haar auto en is daar door de brandweer uitgehaald. Zij en haar twee kinderen (een jongen van 18 en een dochter van 12) zijn overgebracht naar het UMC Groningen. Daar bleek dat ze slechts licht gewond waren. Na behandeling mochten ze naar huis. Een vierde inzittende bleef ongedeerd.

De bestuurders van de andere auto’s bleven ongedeerd. Door het ongeluk en de bergingswerkzaamheden was de N46 ongeveer anderhalf uur afgesloten voor het verkeer.

Laad meer Groningen

Geef een reactie

Bekijk ook

Groningen – Gezocht – Steekincident – Gedempte Zuiderdiep – Groningen

Op zondag 2 april wordt in Groningen een minderjarige jongen in zijn been gestoken. De ver…