Home Friesland Drachten Gewonde inbreker aangehouden na lange vlucht

Gewonde inbreker aangehouden na lange vlucht

Vrijdagavond overliep een 48-jarige man drie inbrekers in zijn woning aan de Eendekroos in Drachten. De drie getinte mannen, in donkere kleding, leeftijd van 20 tot 25 jaar, vluchtten het huis uit. De bewoner bedacht zich niet en ging ze achterna. De verdachten renden door een sloot, achter de woning, het fietspad op. Ze stapten in een auto op het doodlopende stuk van de Lisdodde tegenover het speeltuintje en gingen ervandoor.

De Meldkamer Noord-Nederland waarschuwde de politie in Groningen, waarna agenten de auto aan zagen kwamen rijden, komende vanuit de richting Drachten en zetten daarop de achtervolging in. Op een gegeven moment raakten de verdachten uit het zicht.

Even later werd de auto echter aangetroffen op de Viaductstraat bij het spoor in Groningen. Een getuige kon vertellen dat hij twee jongens zag rennen richting het Centraal Station. Het gehele station, treinen en bussen, werden doorzocht maar de verdachten werden niet meer aangetroffen. Even later meldt een gewonde jongen zich bij het ziekenhuis in Groningen. Het bleek om een van de verdachten te gaan. De 22-jarige jongeman, woonplaats onbekend, werd aangehouden. Van de andere twee verdachten ontbreekt nog ieder spoor. Er werd vermoedelijk niets buit gemaakt bij de inbraak. De politie stelt een onderzoek in.

Laad meer Drachten

Geef een reactie

Bekijk ook

Groningen – Drugslab aangetroffen op de Bieslookstraat in Groningen

De politie heeft op woensdag 31 januari een drugslab aangetroffen op de Bieslookstraat in …