Home Groningen Diefstal bij juwelier snel opgelost

Diefstal bij juwelier snel opgelost

Met de aanhouding van drie verdachten is een brutale diefstal bij een juwelier snel opgelost. Donderdagavond rond negen uur kwamen twee mannen een juwelierszaak aan de Oosterstraat in Groningen binnen. Ze wilden ringen bekijken. Een medewerker toonde de twee mannen tableaus met ringen. Op een gegeven moment rukte een van de twee mannen het tableau uit de handen van de medewerker en beide gingen er vandoor. Een van de twee mannen kon direct worden overmeesterd door het personeel. De verdachte met de ringen wist eerst te ontkomen. De aangehouden verdachte, een 25-jarige man uit Appingedam, werd overgebracht naar het bureau en ingesloten. Uit een onderzoek dat direct is opgestart werd duidelijk dat de verdachte met de ringen bij een derde verdachte in de auto is gestapt. Alle surveillance-eenheden werden ingeseind om wat voor auto het ging. Kort daarop zagen agenten in de omgeving van Garrelsweer de auto rijden en zetten deze aan de kant. In de auto zaten twee mannen uit Appingedam, 26 en 49 jaar oud. Ze werden aangehouden. In de auto troffen agenten een tableau met ringen aan, waarschijnlijk afkomstig van de juwelier in de Oosterstraat. Dit werd in beslag genomen. De twee verdachten zijn ook ingesloten voor een nader onderzoek.

 

Laad meer Groningen

Geef een antwoord

Bekijk ook

Groningen – Politie onderzoekt brand Magnusstraat: getuigen en camerabeelden gezocht

Zondagochtend 4 december rond 6:00 uur heeft er een grote brand gewoed aan de Magnusstraat…