Home Groningen ‘From Sint-Petersburg with love’ in Scheepvaartmuseum

‘From Sint-Petersburg with love’ in Scheepvaartmuseum

In het Noordelijk Scheepvaartmuseum is nog tot en met 5 mei de expositie ‘From Sint-Petersburg with love’ te zien. De tentoonstelling wordt gehouden in het kader van het Noord-Nederlandse Ruslandjaar. De expositie toont het werk van acht Nederlandse en acht Russische kunstenaars uit Sint Petersburg. De kunstenaars laten zien welk beeld zij van elkaars samenleving hebben. Wat betekent vrijheid in Rusland? En hoe gaan de generaties in Nederland met elkaar om?

De expositie toont hedendaagse schilderkunst, maar ook diverse beeldhouwwerken en installaties. De Russische kunstenaars werken vanuit een klassieke Russische vakopleiding wat een interessant contrast geeft met de vaak conceptuele kunst van de Nederlandse kunstenaars van Artcetera. De kunstwerken van de zestien kunstenaars zijn niet alleen in het Scheepvaartmuseum te zien, maar ook in de Synagoge in de Folkingestraat. Wie beide locaties wil bezoeken, kan een combikaart kopen. De expositie is te zien tot en met 5 mei.

Laad meer Groningen

Geef een reactie

Bekijk ook

Groningen – Drugslab aangetroffen op de Bieslookstraat in Groningen

De politie heeft op woensdag 31 januari een drugslab aangetroffen op de Bieslookstraat in …