Home Friesland Golf van berovingen van ouderen in Noorden

Golf van berovingen van ouderen in Noorden

De politie krijgt de laatste dagen opvallend veel meldingen van berovingen van oudere mensen in de drie noordelijke provincies. De werkwijze is daarbij vaak identiek; (hoog)bejaarde dames worden met een smoes aangesproken waarna hun armbanden of kettinkjes worden verwisseld door nepsieraden.

In Heerenveen werd maandagmorgen een 85-jarige vrouw het slachtoffer. Ze werd tegen half twaalf op de Tuymelaarstraat achterop gereden door een auto waar een ongeveer 16-jarig meisje uitstapte dat in gebroken Duits de weg naar het ziekenhuis vroeg. Nadat de vrouw dat had uitgelegd, stapte nog een meisje uit de auto waarna de hoogbejaarde uitvoerig werd bedankt. Pas nadat beiden weer met de auto waren vertrokken, kwam de vrouw erachter dat haar gouden armband was verwisseld door een nepexemplaar. Soortgelijke berovingen deden zich de afgelopen dagen in onder meer Coevorden, Groningen, Sneek en Bolsward voor. In alle gevallen waren de daders van zuidoosteuropese afkomst.

Laad meer Friesland

Geef een antwoord

Bekijk ook

Groningen – Politie zoekt twee verdachten schietincident Bataviastraat Groningen

Op vrijdagavond 23 oktober komen er omstreeks 20:50 uur meerdere meldingen binnen. Bewoner…