Home Groningen Inbrekers op heterdaad betrapt

Inbrekers op heterdaad betrapt

De politie heeft zaterdagnacht in het Noorderplantsoen in Groningen twee mannen, een 30-jarige man zonder vaste woonplaats en een nog onbekende man, aangehouden voor een inbraak in het gebouw van een stichting op de Noorderbinnensingel in Groningen.

De politie reageerde met meerdere politie-eenheden op een inbraakmelding in het betreffende pand. Hierop werd direct het hele blok Grote Kruisstraat, Noorderbinnensingel, Grote Appelstraat en Nieuwe Kijk In’t Jatstraat afgezet. Bij nader onderzoek bleek dat een ruit van het pand was geforceerd. Met behulp van een politiehond werd vervolgens in het gebouw gezocht naar de inbrekers. Bij het pand troffen de agenten een rugzak met inbreekwerktuigen aan. Ook een zoektocht op het achterterrein van de stichting bleef zonder resultaat. Hierop werd verder gezocht in achtertuinen van woningen aan de Noorderbinnensingel. Op dat moment werd het duo gezien. Zij wisten in eerste instantie weg te komen. Na een korte achtervolging werden beide verdachten alsnog in de kraag gevat. Beiden werden in een cel ingesloten. De forensische opsporing heeft in en bij het pand een sporenonderzoek ingesteld. De verdachten worden vandaag gehoord. Ook gaat de politie vandaag proberen vast te stellen wat de identiteit van de tweede verdachte is.

Laad meer Groningen

Geef een reactie

Bekijk ook

Groningen – Drugslab aangetroffen op de Bieslookstraat in Groningen

De politie heeft op woensdag 31 januari een drugslab aangetroffen op de Bieslookstraat in …