Home Groningen Groningen Stad 17-jarige verdachte van straatroven aangehouden

17-jarige verdachte van straatroven aangehouden

De politie heeft in de nacht van donderdag op vrijdag een 17-jarige jongen uit Leek aangehouden aan het Damsterdiep in Groningen. De man wordt verdacht van meerdere straatroven eerder die nacht. Rond 0.30 uur werd een 17-jarige jongen uit Groningen aan het Boterdiep, onder bedreiging van een wapen, beroofd van zijn geld. Enkele uren later, tussen 4.15 uur en 4.45 uur, werden nog vier personen beroofd van hun geld. Het gaat om berovingen aan de Nieuwe Sint Jansstraat, het Damsterdiep en het Schuitendiep. De verdachte is ingesloten voor verhoor. De slachtoffers verklaarden dat het gaat om een getinte jongen van ongeveer 1.70 meter. Hij droeg donkere kleding, sportschoenen en een jack tot op de heupen. De dader had de capuchon over zijn hoofd getrokken.

Laad meer Groningen Stad

Geef een reactie

Bekijk ook

Gevangenisstraf geëist voor handel in zwaar vuurwerk via Instagram

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in de rechtbank in Zwolle een gevangenisstraf van 12 ma…