Home Groningen Groningen Stad Man aangehouden voor overval op Vietnamese winkel

Man aangehouden voor overval op Vietnamese winkel

De politie heeft dinsdag een 34-jarige man uit Groningen aangehouden. De man wordt ervan verdacht verantwoordelijk te zijn voor de overval op een Vietnamese winkel in de Nieuwe Ebbingestraat in Groningen van 3 januari. Die avond kwam omstreeks 18:00 uur een man de winkel binnen. De man bedreigde een medewerkster met een steekvoorwerp en eiste geld. Uiteindelijk ging hij er met een laptop vandoor. De man kon worden aangehouden op basis van een combinatie van een DNA-match, het signalement en rechercheonderzoek. Hij is ingesloten voor verhoor en heeft de overval inmiddels bekend. Hij pleegde het feit om in zijn drugsverslaving te kunnen voorzien.

De politie onderzoekt nog of deze man ook in aanmerking komt voor andere overvallen in de Nieuwe Ebbingestraat of elders in de stad.

Laad meer Groningen Stad

Geef een reactie

Bekijk ook

Gevangenisstraf geëist voor handel in zwaar vuurwerk via Instagram

Het Openbaar Ministerie (OM) heeft in de rechtbank in Zwolle een gevangenisstraf van 12 ma…