Home Drenthe Assen Zedenrechercheurs gaan chatten

Zedenrechercheurs gaan chatten

Twee zedenrechercheurs van de politie Noord-Nederland gaan donderdag 7 maart 2013, tussen 19:00 tot 21:00, voor het eerst chatten met jongeren. Jeugdigen kunnen aan de rechercheurs van alles vragen over het thema ‘Internet en Zeden’. De chat is voortgekomen uit een flinke toename van zaken, waarin jongeren in de problemen komen door het gebruik van het internet. Het gaat hier om jongeren die voor de webcam dingen te doen of (naakt)foto’s opsturen. Deze foto’s worden vervolgens verspreid of worden zij met dit beeldmateriaal gedreigd. De chat is dan ook bedoeld om voor te lichten of dit soort zaken te voorkomen.

Op de website www.vraaghetdepolitie.nl kunnen jongeren chatten met de zedenrechercheurs. Via de chat kan geen aangifte gedaan worden. Mocht de jongere dit naar aanleiding van de chat willen doen, dan kan een afspraak met de Zedenpolitie via het landelijke telefoonnummer 0900-8844 worden gemaakt.

Laad meer Assen

Geef een reactie

Bekijk ook

Hollandscheveld – Twee aanhoudingen in onderzoek naar brand Hollandscheveld [UPDATE]

In de nacht van maandag 18 december op dinsdag 19 december 2023 heeft er een felle brand g…