Home Groningen Lichamen bejaard echtpaar gevonden

Lichamen bejaard echtpaar gevonden

Bij de zoekactie die de politie maandagnacht startte naar een vermist bejaard echtpaar uit de provincie Groningen werden dinsdag twee lichamen gevonden in het water bij Hoogkerk. Onderzoek heeft bevestigd dat het om het echtpaar uit Aduard gaat en door een misdrijf om het leven gekomen. Het echtpaar werd vermist na een afspraak om een boot te verkopen.

Maandagavond waarschuwde verontruste familie van het echtpaar de politie nadat de twee niet thuis waren gekomen. Het bejaarde echtpaar had een boot te koop staan en zou maandagmiddag een mogelijke koper ontmoeten in Hoogkerk. Toen de twee na de afspraak niet thuis kwamen, ging familie zoeken. Ze vonden de auto in Hoogkerk, waar oorspronkelijk hun boot lag afgemeerd.  De de man en vrouw werden niet aangetroffen en ook de boot was weg. Reden voor hen om de politie te waarschuwen.

Meerdere eenheden van de politie en de Koninklijke Marechaussee gingen vervolgens zoeken, daarbij werden ze ondersteund door een politiehelikopter. In de loop van de nacht werd de boot van het bejaarde echtpaar in het Hoendiep nabij Hoogkerk aangetroffen. De twee werden echter niet aangetroffen op het schip. Het vaarverkeer op het Hoendiep is stilgelegd. Zowel op het water als op de wal werd gezocht naar het echtpaar. Daarbij werd een politiehelikopter ingezet, maar ook speurhonden en leden van de Mobiele Eenheid.

Dinsdagochtend werd in het water langs de Energieweg in Hoogkerk een lichaam gevonden. ’s Middags werd ook een tweede lichaam aangetroffen in het water nabij Hoogkerk. Uit onderzoek blijkt dat het inderdaad om het echtpaar uit Aduard gaat en dat zij door een misdrijf om het leven zijn gekomen.

Laad meer Groningen

Geef een reactie

Bekijk ook

Groningen – Drugslab aangetroffen op de Bieslookstraat in Groningen

De politie heeft op woensdag 31 januari een drugslab aangetroffen op de Bieslookstraat in …