Home Groningen Politie houdt tassendief aan met ‘geleende’ fiets

Politie houdt tassendief aan met ‘geleende’ fiets

Woensdagavond heeft de politie een 40-jarige man uit Groningen aangehouden. Hij wordt verdacht van diefstal van een tas. ’s Avonds meldde een 19-jarige vrouw dat ze net was thuis gekomen in de Muurstraat in zijn woonplaats met een aantal tassen aan haar fiets. Ze bracht een aantal tassen naar binnen. Een tas bleef aan het stuur hangen omdat ze deze niet meer kon dragen. Toen ze even later terug kwam bij de fiets was de tas weg. Ze meldde dit direct bij de politie. Agenten gingen op zoek in de buurt en kwamen in de Pausgang een man op een fiets tegen die een tas in zijn hand droeg. Omdat deze tas erg leek op de gestolen tas gingen ze achter de man aan. Deze gooide de tas weg en ging er vandoor. Na een achtervolging, waarbij een van de agenten een fiets vorderde van een passerende fietser, kon de verdachte op de ‘geleende’ fiets worden achterhaald. Op het Schuitendiep werd hij uiteindelijk aangehouden. De man is overgebracht naar het bureau en daar ingesloten voor een nader onderzoek. Intussen was de weggegooide tas door een andere agent opgepakt. Het bleek om de gestolen tas te gaan. Alle spullen bleken er nog in te zitten. De eigenares krijgt haar tas vandaag weer terug, als ze komt voor de aangifte. De politie zit alleen nog in de maag met de ‘geleende’ fiets. De eigenaar zou de fiets weer terug krijgen op een afgesproken plek, maar werd niet meer aangetroffen. De politie wil graag met hem in contact komen, in de eerste plaats om hem zijn fiets terug te kunnen geven en natuurlijk om hem te bedanken. Zonder zijn medewerking was de verdachte mogelijk ontkomen.

Laad meer Groningen

Geef een reactie

Bekijk ook

Groningen – Drugslab aangetroffen op de Bieslookstraat in Groningen

De politie heeft op woensdag 31 januari een drugslab aangetroffen op de Bieslookstraat in …