Home Friesland Drachten Verkeerscontrole op de A7

Verkeerscontrole op de A7

De politie heeft dinsdag wederom een verkeerscontrole gehouden op de A7. De bestuurders werden gecontroleerd waarna de agenten met de bestuurders in gesprek gingen over hun rijgedrag. Er werd dinsdag gecontroleerd op de gehele A7 en rondom de toeritten N381 en N31 bij Drachten. Er zijn vier vrachtwagenchauffeurs staande gehouden door hun rijgedrag. Alle vier de chauffeurs waren met allerhande zaken bezig in hun cabine waardoor zij niet op de weg letten. Dit zorgde voor gevaarlijke situaties op de weg. Alle vier hebben een proces-verbaal gekregen.

Daarnaast is een 31-jarige bestuurder uit Roemenie bekeurd. De man reed 133 km/u over de A7 met een aanhanger. De man kreeg een bekeuring van €390,- welke hij direct moest betalen. Ook hebben de agenten een 81-jarige automobiliste uit Groningen staande gehouden. De vrouw kwam vanaf een tankstation en reed met een zeer langzame snelheid de A7 op waardoor andere automobilisten moesten uitwijken wat een zeer gevaarlijke situatie opleverde. De agenten hebben de vrouw aan de kant van de weg hebben gezet. Deze vrouw wordt angemeld bij het CBR voor een onderzoek naar haar rijvaardigheid.

Daarnaast zijn acht bestuurders bekeurd omdat zij geen richting aangaven wanneer er van rijbaan gewisseld werd. 23 bestuurders zijn bekeurd voor het niet handsfree bellen en tien andere bestuurders voor het overtreden van de maximum snelheid. Ook is er één bestuurder bekeurd voor het niet voldoende afstand houden en één bestuurder reed over de doorgetrokken streep. Twee bestuurders zijn bekeurd omdat zij geen autogordel droegen en twee bestuurders voor gevaarlijk rijgedrag.

Laad meer Drachten

Geef een reactie

Bekijk ook

Vermist – Lusmary Fermina

De 14-jarige Lysmary is sinds 11 februari 2024 16:15 uur vermist uit Leeuwarden Zij is het…