Home Groningen Dinsdag nogmaals onderzoek in de woning Oliemuldersweg | politie.nl

Dinsdag nogmaals onderzoek in de woning Oliemuldersweg | politie.nl

Dinsdag doet de politie weer onderzoek in de woning aan de Oliemuldersweg in Groningen. Op dinsdag 26 februari doet de politie weer onderzoek in de woning aan de Oliemuldersweg in Groningen. Op vrijdagmiddag 18 januari werd daar het levenloze lichaam van de 66-jarige bewoonster, Gudrun Küster aangetroffen. Uit sectie bleek dat zij geen natuurlijke dood was gestorven. Diezelfde avond woedde er een brand in een huis aan de Waldeck-Pyrmontstraat, eveneens in de stad. Bij de bluswerkzaamheden werd het levenloze lichaam van de 71-jarige bewoner aangetroffen. Uit onderzoek werd duidelijk dat de man door een misdrijf om het leven is gekomen.

In de nacht van vrijdag 18 januari op zaterdag 19 januari werd een 37-jarige Groninger aangehouden vanwege zijn mogelijke betrokkenheid bij de dood van Küster. Gaandeweg het onderzoek werd duidelijk dat hij ook verdacht wordt van betrokkenheid bij de dood van de 71-jarige man. De verdachte werd voorgeleid aan de raadkamer. Deze besliste dat de Groninger langer vast moet blijven zitten.

Op woensdag 6 februari werd een 18-jarige vrouw aangehouden vanwege haar mogelijke betrokkenheid bij de dood van een 71-jarige man en de dood van een 66-jarige vrouw. De 18-jarige is de vriendin van de 37-jarige verdachte die sinds 18 januari vastzit. Zij werd vrijdag 8 februari voorgeleid aan de rechter-commissaris. Deze besliste dat de vrouw in vrijheid gesteld moest worden.

Op dinsdagochtend omstreeks 9 uur wordt door de politie verder onderzoek in de woning aan de Oliemuldersweg verricht. Weerskanten van het appartementencomplex zijn afgezet. Omwonenden worden maandag ingelicht over het onderzoek. Ook herhaalt de politie nogmaals het buurtonderzoek. Ondanks meerdere getuigenoproepen is er bijvoorbeeld nog steeds weinig bekend over Gudrun Küster.

 

Laad meer Groningen

Geef een reactie

Bekijk ook

Groningen – Drugslab aangetroffen op de Bieslookstraat in Groningen

De politie heeft op woensdag 31 januari een drugslab aangetroffen op de Bieslookstraat in …