Home Groningen Groningen – Politie zoekt bestuurder van auto na ernstig verkeersongeval in Groningen

Groningen – Politie zoekt bestuurder van auto na ernstig verkeersongeval in Groningen

Op zondag 21 augustus vindt er een aanrijding plaats aan de Kraneweg in Groningen. Het gaat om een ongeval tussen een auto en een fietser. De fietser raakt zwaargewond. De bestuurder van de auto rijdt na het ongeval door.

Rond 9.30 uur krijgen agenten melding van een ernstige aanrijding aan de Kraneweg in Groningen. Een fietser blijkt aangereden door een auto en is ernstig gewond geraakt. De hulpverlening wordt meteen opgestart en het slachtoffer, een 67-jarige man uit Groningen, wordt naar het ziekenhuis vervoerd.

Doorgereden
De bestuurder van de auto waarmee de fietser in botsing is geraakt blijkt na het ongeval door te zijn gereden en heeft geen persoonsgegevens achtergelaten. Door oplettende getuigen blijkt al snel dat de desbetreffende auto zeer vermoedelijk in de Wassenberghstraat geparkeerd staat. Agenten treffen een beschadigde auto aan. Er wordt in omgeving nog uitgekeken naar de bestuurder, maar deze wordt niet meer aangetroffen. De auto wordt afgesleept en in beslag genomen voor onderzoek.

Onderzoek
Opsporing Team Verkeer (OTV) van de politie is een onderzoek gestart. Agenten hebben gesproken met getuigen en het signalement is na het ongeval meteen gedeeld via Burgernet. Het gaat om een man met een getinte huiskleur. Vermoedelijk is hij tussen de 20 en 25 jaar. Hij heeft kort donker haar en droeg ten tijde van het ongeval een grijs windjack en zwarte schoenen.

Informatie
We komen graag in contact met mensen die mogelijk beelden hebben van het ongeval, via een dashcam- of deurbelcamera. Ook spreken we graag mensen die de vermoedelijke verdachte nog hebben gezien kort na het ongeval of wellicht weet u om wie het (mogelijk) gaat. Neem dan contact op met 0900-8844 of laat u informatie achter via onderstaand tipformulier. U kunt ook altijd anoniem informatie delen via 0800-7000.

Bent u de bestuurder? Meldt u zich dan bij de politie.

Laad meer Groningen
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Groningen – Drugslab aangetroffen op de Bieslookstraat in Groningen

De politie heeft op woensdag 31 januari een drugslab aangetroffen op de Bieslookstraat in …