Home Groningen Groningen – Hond doodgeschoten, vrouw gewond in Groningen – Rijksrecherche doet onderzoek

Groningen – Hond doodgeschoten, vrouw gewond in Groningen – Rijksrecherche doet onderzoek

De Rijksrecherche doet onderzoek naar een incident dat zondagavond 5 februari 2023 plaats heeft gevonden aan de Esperantostraat in Groningen. Daar heeft een agent een aantal keren op een hond geschoten, waardoor die hond is overleden. Bij het incident is de 48-jarige eigenaresse van de hond gewond geraakt. Zij is voor behandeling naar het ziekenhuis gebracht.

Tijdens het uitlaten zag de uiteindelijk doodgeschoten hond een andere hond en brak los. Daarbij gedroeg de hond zich zeer agressief. Agenten waren toevallig ter plaatse. Eén van hen vond de situatie zodanig dreigend, dat is besloten gericht op de hond te schieten.

Openbaar Ministerie

Omdat moet worden onderzocht of de verwondingen van de vrouw verband houden met het afvuren van het dienstwapen van de agent, doet de Rijksrecherche het onderzoek. Wij wachten daarvan de resultaten af.

Persvragen over dit incident kunnen gesteld worden aan de woordvoerder van het Openbaar Ministerie Noord-Nederland. 

 

 

Laad meer Groningen
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Groningen – Drugslab aangetroffen op de Bieslookstraat in Groningen

De politie heeft op woensdag 31 januari een drugslab aangetroffen op de Bieslookstraat in …