Home Groningen Groningen – Politie onderschept 800 liter grondstof voor GHB

Groningen – Politie onderschept 800 liter grondstof voor GHB

Via de douane in Rotterdam kregen we in december informatie dat er 800 liter GBL via China was ingevoerd met als eindbestemming Groningen. GBL is een vloeistof die wordt gebruikt in de schoonmaakindustrie maar tevens grondstof is voor GHB.

Door de politie in Groningen is in samenwerking met de douane Rotterdam een onderzoek gestart.  De vaten met GBL werden, met medeweten van ons, afgeleverd bij een loods aan de Stavangerweg in Groningen. Op donderdag 23 januari werden de vaten afgeleverd bij de loods. Twee mannen uit Groningen, beiden 26 jaar, werden aangehouden toen zij de vaten in ontvangst namen. Na onderzoek konden we op zaterdag 25  januari een derde verdachte aangehouden, een 41-jarige man, eveneens uit Groningen. Eén verdachte is op  25 januari in vrijheid gesteld, de andere twee op zondag 26 januari. Zij blijven verdachte. Zij worden verdacht van het voorbereiden van het vervaardigen van “harddrugs”. De 800 liter heeft een geschatte straatwaarde van 300.000 euro. De vaten zijn in beslag genomen en worden vernietigd.

 

Laad meer Groningen
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Groningen – Gezocht – Wie zijn deze verdachten van mishandelingen in een horecagelegenheid in Groningen?

Zonder een duidelijke aanleiding wordt op 28 maart van dit jaar in een horecapand in Groni…