Home Groningen Groningen – Politie doet aanhoudingen na boerenprotest

Groningen – Politie doet aanhoudingen na boerenprotest

De politie heeft drie personen aangehouden na incidenten die zich voordeden rondom het boerenprotest in Groningen op maandag 14 oktober 2019.

Gistermiddag is een 18-jarige man uit de gemeente Westerkwartier aangehouden die met een trekker inreed op een van de politiepaarden. Deze verdachte zit nog vast. Vandaag is een 39-jarige man uit de gemeente Midden-Groningen aangehouden die met de trekker de deur forceerde van het provinciehuis en een 30-jarige man uit gemeente Tynaarlo. Deze man was bijrijder  op de trekker die hekken omver reed op de Vismarkt. De bestuurder  is nog niet aangehouden. Het onderzoek naar zijn identiteit loopt namelijk nog. Het tweetal dat vandaag is aangehouden, is aangehouden op verdenking van openlijke geweldpleging. 

Nader onderzoek

De politie stelt een nader onderzoek in naar de incidenten.
 

Laad meer Groningen
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Groningen – Twee verdachten aangehouden voor overval Rademarkt

Vanochtend heeft de politie een 43 jarige man uit de gemeente Noordoostpolder en een 48 ja…