Home Groningen Groningen en andere plaatsen – Zes aanhoudingen na betaalverzoekfraude

Groningen en andere plaatsen – Zes aanhoudingen na betaalverzoekfraude

Met de aanhouding van zes verdachten voor het plegen van misdrijven als fraude, computervredebreuk, oplichting en witwassen denkt de politie in Noord-Nederland een groot aantal misdrijven te hebben opgelost. De verdachten, vier mannen van 18 tot 20 jaar uit Groningen, een 25-jarige man uit Diemen en een 19-jarige man zonder vaste woonplaats, worden ervan verdacht dat zij 375 mensen hebben opgelicht met betaalverzoekfraude.

ING heeft in de periode januari tot en met juni 2019 vastgesteld dat bij ruim 1000 klanten via ‘Mijn ING’ illegaal toegang was verkregen tot hun bankrekeningen. Klanten hadden zonder dat ze dat door hadden via een nagemaakte betaalverzoekomgeving toegang gegeven tot hun eigen bankrekening. Door preventief handelen wist de bank bij een groot aantal klanten schade te voorkomen door transacties bij deze klanten te pauzeren. ING wist hiermee ruim 300.000 euro aan schade te voorkomen. Bij 375 klanten slaagden de illegale transacties wel. De bank heeft aangifte gedaan van al deze frauduleuze transacties.

Laad meer Groningen
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Groningen – Gewonden bij steekincident Herestraat Groningen: verdachten aangehouden

Zaterdagmiddag heeft er een steekincident plaatsgevonden voor een winkelpand aan de Herest…