Home Groningen Groningen, Drenthe – Gezocht – Onderzoek incidenten met mogelijke relatie windmolens

Groningen, Drenthe – Gezocht – Onderzoek incidenten met mogelijke relatie windmolens

[UPDATE: Er zijn tot nu toe acht tips binnengekomen. Juist binnen een hechte gemeenschap in het gebied waar de windmolens komen, snappen we dat het een moeilijke overweging is om met ons te praten. We hebben de hulp van de bewoners uit het gebied echt nodig. Juist om te voorkomen dat het verder escaleert. Daarom willen we ook wijzen op de mogelijkheid om anoniem tips door te geven via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.] Al langere tijd onderzoeken wij incidenten die mogelijk gerelateerd zijn aan windmolens. Het gaat onder andere om bedreigingen en vernielingen richting mensen die om wat voor reden dan ook verbonden zijn aan de komst van windmolenparken. In dit dossier vindt u een overzicht van meerdere zaken. In Nederland kennen wij vrijheid van meningsuiting en het recht om te demonstreren maar dat mag nooit zover gaan dat er strafbare feiten worden gepleegd. Rondom de bouw van windmolens zijn er verschillende en tegenstrijdige belangen, zijn er voor- en tegenstanders maar het is onacceptabel dat mensen worden bedreigd.

Er zijn tot nu toe acht tips binnengekomen. Juist binnen een hechte gemeenschap in het gebied waar de windmolens komen, snappen we dat het een moeilijke overweging is om met ons te praten. We hebben de hulp van de bewoners uit het gebied echt nodig. Juist om te voorkomen dat het verder escaleert. Daarom willen we ook wijzen op de mogelijkheid om anoniem tips door te geven via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Laad meer Groningen
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Groningen – Politie onderzoekt straatroven in Groningen

De politie onderzoekt een serie straatroven in Groningen in de periode van oktober 2019 to…