Home Groningen Groningen – Gezocht – Door politie gezochte dief nog steeds actief.

Groningen – Gezocht – Door politie gezochte dief nog steeds actief.

GRONINGEN – In de nacht van zondag 13 januari 2019 werd een pinpas gestolen bij een geldautomaat aan de Vismarkt. Met de gestolen pas werden grote geldbedragen opgenomen.

Bij de geldautomaten aan de Vismarkt werd het 24-jarige slachtoffer aangesproken door een man die geld wilde wisselen. Het slachtoffer kon dit niet maar de man bleef hem zelfs tijdens het pinnen lastig vallen. Het slachtoffer vond dit vervelend en brak de pin-transactie af. Zijn bankpas stopte hij in zijn broekzak. De onbekende man bleef nog even bij hem in de buurt maar toen het slachtoffer weg liep in de richting van de Westerhaven bleef de man achter. Later die dag zag de 24-jarige dat zijn bankpas gestolen was en dat er grote geld bedragen van zijn rekening af waren geschreven.

Op de beelden die gemaakt werden door de bewakingscamera van een geldautomaat waren twee personen te zien die gebruik maakten van de gestolen pas. Eén van deze personen was de man die het slachtoffer lastig viel bij de pinautomaten aan de Vismarkt.
Onderzoek wees uit dat deze persoon al langer door de politie gezocht werd voor diefstallen en pinpasfraude. In november 2018 was hier in het programma Opsporing Verzocht aandacht aan besteed en zijn afbeeldingen van deze verdachte getoond. Helaas is zijn identiteit of verblijfplaats nog steeds niet bekend.

Hoe kunt u helpen.
De politie wil graag in contact komen met mensen die deze personen denken te (her)kennen of die weten waar zij verblijven.
De politie is te bereiken via 0900 – 8844 of als u anoniem wilt blijven 0800 – 7000

 

 

 

 

 

Laad meer Groningen
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Groningen – Politie zoekt getuigen omverrijden hekken Vismarkt (update)

De politie is op zoek naar twee fietsers die getuige zijn geweest van het omverrijden van …