Home Gelderland Achterhoek De Graafschap is d´ran alweer kwiet

De Graafschap is d´ran alweer kwiet

Wat hadden we toch een geweldige seizoensopening 2 weken geleden… 2-0 winnen van het grote Feyenoord. Zeker de manier waarop verdiende alle lof. Met een beetje geluk en geweldig veel d´ran werden de Rotterdammers met de staart tussen de benen naar huis gestuurd. Feyenoord in crisis en de Graafschap in de Wolken. Trainer Henk de Jong was blij, maar ook realistisch…., dit waren bonuspunten.

Een week later zag de wereld er al heel anders uit. De Graafschap werd (m.n. de tweede helft) kansloos van de mat getikt in Breda en de 3-0 nederlaag zette de Doetinchemmers met beide beentjes weer op de grond. Niet erg, het gaf in ieder geval aan dat we niet zo goed zijn als we dachten na de overwinning tegen Feyenoord. Tegen Groningen thuis was er in ieder geval weer een kans om dit recht te zetten. Immers FC Groningen had inmiddels, met 2 verlieswedstrijden, een dramatische seizoensstart  en voetbalde vooral tegen zichzelf.

Als ik de hoogtepunten van de Graafschap in de eerste helft wil noemen, dan ben ik gauw klaar; 17e minuut corner van van Mieghem en de vrij inkomende Abena komt net 10 cm. lengte tekort om in te koppen. Verder was het alleen maar ´breien´, zonder diepgang, zonder ideeën. Als het middenveld al overgestoken werd zonder balverlies, dan kwamen we niet verder dan de ´16´. De spaarzame aanvallen c.q. counters van Groningen waren daarentegen gevaarlijker en slimmer. Het zat de Groningers niet mee en Jurjus stond ook nog eens in de weg, zodat het leek dat we de rust ingingen met de brilstand 0-0. Helaas gebeurde in de 44e minuut, hetzelfde als een week eerder tegen NAC; een tegendoelpunt op slag van rust 0-1. Doelpuntenmaker, hoe cynisch Michael Breij. Groningen was dus iets beter in ´breien´.

De tweede helft greep Henk de Jong – terecht- gelijk in; Jordy Tutuarima mocht douchen en Robert Klaasen was zijn vervanger. De Graafschap kreeg zo meer vat op het middenveld. Dit resulteerde in iets meer mogelijkheden; een kopbal van Nieuwpoort in de 50e minuut en in de 68e minuut een scrimmage en belegering rond het Groningse doel. Met wat harde overtredingen op van Mieghem en Bakker en wat vertragingstechnieken hield Groningen stand. Zoon Stef van Groningen-voorzitter Hans Nijland schoot voor de Graafschap net naast en kort voor het eindsignaal een vlammend schot tussen de palen van Robert Klaassen, een halve redding van Sergio Padt en in de rebound (vrij voor de keeper) zwak in geschoten door Jordy Thomassen, waardoor Padt het verschil kon maken.  Eindstand: 0-1.

De Graafschap verloor dus terecht (ik zeg dat met pijn in ´t hart). Oorzaak te weinig d´ran en te veel met een ´drol in de boks´. Ik miste o.a.  tomeloze inzet, die bijvoorbeeld Youssef El-Jebli brengt en de onvoorspelbare acties van een Anthony van den Hurk. Beide hielden knarsetandend de reservebank warm. El-Jebli wilde heel graag invallen, maar tot zijn ongenoegen werd er de voorkeur gegeven aan Narsingh en Thomassen. Voor van den Hurk is het duidelijk; voor hem is er binnen de hele grote selectie van de Graafschap weinig meer te halen en hij mag op zoek naar een andere club….. jammer!

Volgende week uit tegen die andere promovendus, de FC Emmen, zal het moeten gebeuren. Dat kan moeilijk worden, want als we de uitwedstrijd van vorig jaar in de Jupiler League erbij halen, worden we niet vrolijk. (0-4) Er is dus maar één oplossing: D´RAN !!!!!

DE GRAAFSCHAP – FC GRONINGEN 0-1

Scheidsrechter Bax , Toeschouwers: 12.143

Doelpuntenmaker: 0-1 Michael Breij (44.)

Opstelling De Graafschap: Jurjus; Abena (84. Thomassen), S. Nieuwpoort ©, Van de Pavert, Owusu; Bakker, Nijland, Tutuarima (46. Klaasen); Van Mieghem, Serrarens en Hamdaoui (57. Narsingh).

Opstelling FC Groningen: Padt ©; Zeefuik, Te Wierik, Memisevic, Handwerker; Doan, Reis, Hrustic (83. Chabot), Warmerdam; Breij (73. Van de Looi) en Cassierra (63. Mendes Moreira).

Gele kaart(en) De Graafschap: Nijland (43.), Abena (82.)

Gele kaart(en) FC Groningen: Breij (38.), Zeefuik (69.), Doan (90+4.)

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Apeldoorn Zwolle – Hogeschool Windesheim en Politie Oost-Nederland gaan samen voor innovatie

Directeur Bert Meijer van de Hogeschool Windesheim en Oscar Dros, politiechef van de eenhe…