Home Groningen Groningen – Gezocht – Oplichting cq babbeltruc

Groningen – Gezocht – Oplichting cq babbeltruc

De vrouw op de foto heeft samen met een man telefoons gekocht bij twee telefoonwinkels in Groningen. Dat is uiteraard niet strafbaar. Maar het geld waarmee de telefoon werden gekocht was buitgemaakt na telefonische oplichting.

Werkwijze

In februari dit jaar werd een eigenaresse van een bedrijf gebeld door iemand die zich voor deed als medewerker van de belastingdienst. Mevrouw moest een groot geldbedrag overmaken naar twee verschillende rekeningnummers. Deed zij dit niet dan zou haar bedrijf failliet worden verklaard. Na politieonderzoek bleek dat een gedeelte van het geld werd gebruikt bij de aankoop van telefoons.

In september plaatsten we beelden van de twee verdachten, een man en een vrouw, op onze site. Daar kwamen enkele tips over binnen. Omdat er ook namen werden genoemd zijn de foto’s offline gehaald. De vermoedelijke identiteit van de mannelijke verdachte is inmiddels bekend. Het vermoeden bestaat dat hij in het buitenland verblijft. We zijn nog op zoek naar de vrouw. Daarom wordt er vanavond, dinsdag 28 november, nogmaals aandacht aan de zaak besteed en is haar foto dit keer te zien in Opsporing Verzocht.

Vrouwelijke verdachte

Laad meer Groningen
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Groningen – Agent aangevallen tijdens opnemen aangifte

Woensdagmiddag is in het bureau aan de Parkallee een politieman gewond geraakt toen hij ti…