Home Groningen Boomgaard bij kerk Den Andel in oude glorie hersteld

Boomgaard bij kerk Den Andel in oude glorie hersteld

De boomgaard bij de kerk in Den Andel is in oude glorie hersteld. Ook het kerkhof rond de oude kerk is opgeknapt. Er staan inmiddels een flink aantal soorten fruitbomen in de tuin. Het gaat om oude fruitrassen en ook een paar Groningse streekrassen. Door schoolkinderen uit de buurt zijn onlangs ook een paar bomen geplant. Het gaat om de Veendammer Glorie, de Valkappel en de Reinette van Ekenstein aangevuld met de Grauwe Jut (peer) en een Mirabel (pruim).

Het terrein rond de kerk was behoorlijk verwaarloosd: dode bomen, bomen met slechte kronen, verwaarloosde grafmonumenten en een verwilderde fruitboomgaard. Vorig jaar is gestart met de werkzaamheden die tijdens de Nationale Boomfeestdag werden afgerond.

Laad meer Groningen

Geef een reactie

Bekijk ook

Groningen – Brandend voorwerp gegooid naar woning Padangstraat

Maandagavond 28 november kreeg de politie de melding van een brand aan de Padangstraat in …