Home Groningen SC Veendam op randje faillisement

SC Veendam op randje faillisement

Het ziet er slecht uit voor SC Veendam. De rechtbank in Groningen heeft maandagochtend om 11.15 uur het faillissement uitgesproken van de Sportclub Veendam. Dat heeft bewindvoerder Gerard Breuker in een persconferentie laten weten. De KNVB heeft maandagmiddag kennisgenomen van de faillissementsaanvraag van SC Veendam. De aanvraag is formeel door de rechter bekrachtigd. Reglementair betekent een definitief faillissement dat de licentie om betaald voetbal in Nederland te spelen, per direct vervalt.

Het is voor de KNVB op dit moment nog niet duidelijk of beroep zal worden ingesteld tegen deze beslissing van de rechtbank. Partijen hebben hiervoor formeel acht dagen de tijd. Tot die termijn is verstreken, behoudt SC Veendam de licentie. Voor dit lopende seizoen was er een tekort van 700.000 euro. Ook voor de volgende voetbaljaargang was een tekort van 400.000 euro. Een laatste zoektocht naar investeerders bleek dit weekeinde onhaalbaar.

Aanvoerder Angelo Cijntje zag de ondergang al aankomen. “De club kon z’n eigen broek al een tijd niet meer ophouden. En dan houdt het een keertje op. Ik heb hier elf jaar gespeeld, ben door de supporters op handen gedragen. Zo jammer.” Cijntje zet ook zijn vraagtekens bij de gang van zaken in Veendam. “Ik weet niet waar het geld is heengegaan. In ieder geval niet naar dure spelers of faciliteiten. Of ik boos ben? Geprikkeld, maar ik ga niet met modder gooien.”

De termijn om beroep aan te tekenen tegen het faillissement bedraagt acht dagen. Bewindvoerder Gerard Breuker heeft daar weinig vertrouwen in. “Ik denk ook niet dat het vandaag nog dertig graden wordt.” Binnen de beroepstermijn staat voor Veendam nog een wedstrijd op het programma. Op 1 april wordt FC Dordrecht aan de Lange Leegte ontvangen. Of de spelersgroep het kan opbrengen om aan te treden blijft de vraag. “Daar hebben we het nog niet over gehad”, zegt Niek Loohuis. “Zelf ben ik momenteel geblesseerd. Als dat niet zo was, dan had ik willen spelen.”

Laad meer Groningen

Geef een reactie

Bekijk ook

Groningen – Drugslab aangetroffen op de Bieslookstraat in Groningen

De politie heeft op woensdag 31 januari een drugslab aangetroffen op de Bieslookstraat in …