Home Groningen GroenLinks: Verleng stop op schaliegasboringen

GroenLinks: Verleng stop op schaliegasboringen

GroenLinks wil dat de stop op het boren naar schaliegas met zeker 2 jaar wordt verlengd. Het huidige moratorium op de winning van dit risicogas loopt tot later dit jaar een onderzoek over de risico’s van chemische explosieboringen (‘fracken’) naar schaliegas is afgerond. Deze week werd bekend dat de het onderzoek naar schaliegaswinning in Nederland niet deugt. GroenLinks wil daarom snel een Kamerdebat over schaliegasboringen.

Tweede Kamerlid voor GroenLinks Liesbeth van Tongeren: “De bewoners van Groningen weten wat het is als onderzoek niet goed en tijdig gedaan wordt; laat Minister Kamp die fout niet maken bij de winning van hoogrisico schaliegas”

GroenLinks wil dat het risico op aardbevingen wordt onderzocht bij deze chemische explosieboringen (‘fracken’). Daarnaast moeten volgens GroenLinks de maatschappelijke kosten en baten goed in kaart gebracht worden. Alleen een buitenlandse literatuur studie is onvoldoende. De partij wil daarom snel een debat met Minister Kamp over een goede onderzoeksopzet. Van Tongeren: “Een besluit over het toestaan van chemische explosieboringen kan pas genomen worden na een complete afweging van alle consequenties, dus ook de kans op aardbevingen en bodemdaling”.

Laad meer Groningen

Geef een antwoord

Bekijk ook

Groningen – Politie zoekt twee verdachten schietincident Bataviastraat Groningen

Op vrijdagavond 23 oktober komen er omstreeks 20:50 uur meerdere meldingen binnen. Bewoner…