Home Gelderland Nijmegen – Man met nepwapen in school aangehouden

Nijmegen – Man met nepwapen in school aangehouden

De politie heeft op donderdag 23 januari rond snel gehandeld na een melding rond 13.50 uur dat er iemand met een vuurwapen door een school liep in Nijmegen. De politie neemt in dit soort gevallen geen risico en geen halve maatregelen: alles is er dan op gericht om iedereen die aanwezig is in veiligheid te brengen en de verdachte te overmeesteren en aan te houden. Dat is vanmiddag in Nijmegen ook gebeurd: niemand raakte gewond maar de schrik zit er natuurlijk wel goed in. Een 25-jarige man is naar het bureau gebracht. We weten dat er veel gespeculeerd wordt over wat er achter dit incident zit, de man wordt hierover gehoord.

Wat dit incident wel leert is dat de politie –als zij geconfronteerd wordt met iemand met een wapen- er niet zomaar vanuit gaat dat het om een nepwapen gaat; daarvoor zijn de risico’s te groot. Om die reden hebben we conform de procedures de persoon benaderd en overmeesterd. 
We zijn blij dat het vanmiddag zo kalm is afgelopen, maar we zijn hier heel duidelijk in: nepwapens zijn levensgevaarlijk, want wij treden op alsof het echte wapens zijn. 

Meer weten over nepvuurwapens? Ga naar https://www.politie.nl/themas/nepvuurwapens.html

Laad meer Gelderland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Oost-Nederland – Politie Oost-Nederland schaalt op na acties

‘Een demonstratie is toegestaan binnen de grenzen van de wet, maar bij de acties op …