Home Gelderland Nijmegen – ScanEagle van Defensie als proef bij intocht Nijmeegse Vierdaagse

Nijmegen – ScanEagle van Defensie als proef bij intocht Nijmeegse Vierdaagse

De ScanEagle, Defensie’s meest geavanceerde onbemande vliegtuigje zal vrijdag 20 juli, de dag van de intocht, boven Nijmegen vliegen ter ondersteuning van de politie. Het gaat om een proef op verzoek van de politie. De UAV (unmanned aerial vehicle) zal vanaf die vrijdag om 10.00 uur gaan vliegen en blijft tot 21.00 uur in de lucht. Er is door de ministers van Defensie, en Infrastructuur & Waterstaat toestemming gegeven om die dag te vliegen.

De inzet van dit onbemande vliegtuigje moet worden gezien als een proef en zal in nauwe samenwerking met defensie die dag worden ingezet. De UAV kan prima verkeersstromen en grote mensenmassa’s in kaart brengen. Al eerder deed de politie in nauwe samenwerking met Defensie ervaring op bij de Zwarte Cross. Daar werd de kleinere Raven-UAV ingezet.

Laad meer Gelderland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Druten – Man negeert stopteken en rijdt agenten van de weg

De politie heeft zaterdag 19 januari met meerdere eenheden gezocht naar een man die een st…