Home Gelderland Nijmegen – Scan Eagle van Defensie als proef bij intocht Nijmeegse Vierdaagse

Nijmegen – Scan Eagle van Defensie als proef bij intocht Nijmeegse Vierdaagse

De zogenaamde Scan Eagle, Defensie’s meest geavanceerde onbemande vliegtuigje zal vrijdag 20 juli a.s., de dag van de intocht, boven Nijmegen vliegen ter ondersteuning van de Politie. Het gaat om een proef op verzoek van de politie. De UAV (Unmanned Aerial Vehicle) zal vanaf die vrijdag om 10.00 uur gaan vliegen en blijft tot 21.00 uur in de lucht. Er is door de ministers van Defensie, en Infrastructuur & Waterstaat toestemming gegeven om die dag te vliegen.

De inzet van dit onbemande vliegtuigje moet worden gezien als een proef en zal in nauwe samenwerking met defensie die dag worden ingezet. De UAV kan prima verkeersstromen en grote mensenmassa’s in kaart brengen. Al eerder deed de politie in nauwe samenwerking met defensie ervaring op bij de Zwarte Cross. Daar werd de kleinere UAV ‘Raven’ ingezet.

Laad meer Gelderland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Beekbergen – Brand opvanghuis; Politie houdt verdachte aan

Donderdagavond omstreeks 19.20 uur is brand ontstaan in het pand van het Leger des Heils a…