Home Gelderland Nijmegen – Politie rondt onderzoek af: 40 woninginbraken en 16 auto-inbraken

Nijmegen – Politie rondt onderzoek af: 40 woninginbraken en 16 auto-inbraken

De politie heeft onlangs het onderzoek afgerond naar een aantal woninginbraken en autokraken in en om Nijmegen en in Brabant. Deze inbraken werden gepleegd in 2016 en 2017. Daarvoor werden uiteindelijk vijf verdachten aangehouden in de leeftijd van 25 t/m 47 jaar allemaal afkomstig uit Nijmegen.

Na intensief speurwerk werd duidelijk dat er sprake was van een zelfde werkwijze. Slotplaat verwijderen en het cilinderslot afbreken (de zgn. Bulgaarse methode). Ook werd tijdens het onderzoek duidelijk dat er telkens dezelfde soort goederen werden weggenomen zoals, pinpassen, portemonnees, laptops, mobiele telefoons en tablets. Camerabeelden en DNA-sporen brachten de rechercheurs op het spoor van de verdachten.

Inmiddels  is het dossier naar het OM en later deze maand zal er een regiezitting plaatsvinden. Wanneer deze zaak inhoudelijk op zitting komt is nog niet bekend.

2017119617 (fdv)

Laad meer Gelderland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Apeldoorn – Poging kraak pinautomaat, de politie zoekt getuigen

In de nacht van donderdag op vrijdag rond 0.54 uur is er aan de Laan van Zevenhuizen gepro…