Home Gelderland Nijmegen – Gokzuil aangetroffen; actie tegen illegaal gokken

Nijmegen – Gokzuil aangetroffen; actie tegen illegaal gokken

Bij een controle in een horecagelegenheid aan de Hatertseweg in Nijmegen, is donderdagavond een gokzuil aangetroffen. Bij de controle werkten de gemeente, de Belastingdienst, de politie en de Kansspelautoriteit samen.

Aanleiding om het pand te controleren was een anonieme tip over de mogelijke aanwezigheid van gokapparatuur. In het pand werd inderdaad is een zogenoemde gokzuil aangetroffen. Gokzuilen zijn computers met een internetverbinding die zo zijn ingericht en ingesteld, dat een consument kan wedden op sportwedstrijden.
De Kansspelautoriteit las aan de hand van software de gokzuil uit. Op basis van de rapportage van de toezichthouder neemt de gemeente Nijmegen een beslissing over het wel of niet opleggen van een bestuurlijke maatregel tegen de ondernemer.
 

Laad meer Gelderland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Apeldoorn – Politie zoekt gewapende overvaller

Rond 12.40 uur vond een gewapende overval plaats in een winkel aan de Linie in Apeldoorn. …