Home Gelderland Achterhoek Verwacht van ons geen wonderen, gewoon deurdonderen !

Verwacht van ons geen wonderen, gewoon deurdonderen !

Met een spandoek, zolang als de tribune aan de lange zijde, kwamen de teams van de Graafschap en NEC het veld op; de tekst ‘gewoon deurdonderen’ met een de bloeddorstige ogen van het Achterhoekse icoon Bennie Jolink boven deze tekst uittorenend. Uit de speakers klonk, door diezelfde Bennie Jolink ingesproken, drie maal ‘d’ran’ en daar de muziek van Normaal; ‘Deurdonderen’. Een mooiere opkomst konden de Superboeren zich niet wensen. Hoe onwenselijk anders verliep de wedstrijd……

Binnen het kwartier kreeg de Graafschap 2 dreunen te verwerken. Bij een verdedigende actie verstapte rechtsback Abena zich en bleef geblesseerd op de grond liggen; aanvaller Groeneveld van NEC had vrij doortocht en schoot de bal onberispelijk in de verre hoek. Abena ging per brancard het veld af en achterhoeker Bart Straalman was zijn vervanger. De andere achterhoeker in het veld Sjoerd Ars (en oud NEC-er) kreeg kort daarna een doorkopkans die knap door keeper Delle van NEC werd gepareerd. 20 minuten later kreeg dezelfde Ars nog een veel grotere kans; hij kon vrij inkoppen na een hoekschop, maar weer was de spits van de Graafschap niet ‘dodelijk’. Op slag van rust redde keeper Bednarek nog fantastisch door een bal laag in de hoek weg te tikken.

De tweede helft begon de Graafschap weer furieus, op zoek naar de gelijkmaker. 53e minuut, Ars weer niet, maar in de rebound was het clubtopscoorder Daryl van Miechem de het net wel raakte 1-1. Zeggen en schrijven 13 minuten mocht de Graafschap genieten van de gelijke stand, want uitgerekend nr. 13 van de Graafschap (Sjoerd Ars) verdedigde na een vrije trap van NEC slecht uit, waarna Sven Braken gemakkelijk de 1-2 kon intikken. Daarna was de geest uit de fles en waren het over en weer wat speldenprikken en onderscheidde Bednarek zich verschillende malen met mooie reddingen. Toch kon hij niet verhinderen dat in de 83e minuut Golla er 1-3 van maakte. NEC speelde als een kampioen en benutte wèl de kansen en de Graafschap deed het ook best aardig, maar ….. verwacht van ons geen wonderen: gewoon DEURDONDEREN !!

De Graafschap – NEC Nijmegen: 1-3

Arbiter Serdar Gözübüyük | Toeschouwers: 11.228

Doelpuntenmaker(s): 0-1 Arnaut Groeneveld (10.), 1-1 Daryl van Mieghem (53.), 1-2 Sven Braken (66.), 1-3 Wojciech Golla (83.)

Opstelling De Graafschap: Bednarek; Abena (13. Straalman), S. Nieuwpoort ©, L. Nieuwpoort, Driver (84. Receveur); Diemers, Tutuarima, El Jebli; Van Mieghem, Ars (66. Van den Hurk) en Serrarens.

Opstelling NEC Nijmegen: Delle; Joppen, Golla, Van de Pavert, Verdonk; Dijkstra ©, Kadioglu, Breinburg; Groeneveld, Braken en Rayhi.

Gele kaart(en) De Graafschap: Tutuarima (9.)Driver (65.)

Gele kaart(en) NEC Nijmegen: Breinburg (2.),

Laad meer Achterhoek
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Beekbergen – Brand opvanghuis; Politie houdt verdachte aan

Donderdagavond omstreeks 19.20 uur is brand ontstaan in het pand van het Leger des Heils a…