Home Gelderland Lent – Twee jongens aangehouden voor fakebericht over verijdelde bomaanslag

Lent – Twee jongens aangehouden voor fakebericht over verijdelde bomaanslag

De politie heeft woensdag 19 juli twee jongens van 14 en 17 jaar uit Lent aangehouden die op social media een fake-bericht hadden verspreid over een mislukte bomaanslag in Nijmegen.

De twee hadden op twitter een bericht geplaatst waarin ze aangaven dat er een mislukte bomaanslag zou hebben plaatsgevonden op het station in Nijmegen. Binnen enkele minuten na plaatsing van dit bericht, werd dit door de politie opgemerkt. Aangezien dit bericht absoluut niet klopt, maar wel tot mogelijke maatschappelijke onrust zou kunnen leiden, is er meteen actie ondernomen. De twee zijn op grond daarvan direct thuis door de politie aange­houden en meegenomen naar het politiebureau. Ook zijn er verschillende gegevensdragers in beslag genomen voor onderzoek. Het bericht is inmiddels verwijderd.

Laad meer Gelderland
Reageren niet mogelijk

Bekijk ook

Nijmegen – Fietsster aangereden, getuigen gezocht

Donderdagmiddag rond 17.30 uur vond op de Weezenhof 91e straat een aanrijding plaats tusse…